HEM PRODUKTER TILLBEHÖR PADDLAR TIPS ÅTERFÖRSÄLJARE BILDARKIV KONTAKTA OSS


K A N O T E R
» Trapper 524
» Trapper Ultra 450
» Trapper Mari TMS
K A J A K E R
» Adventure
» Trapper Royal
» Trapper K1 Easy
» Trapper K1 Albacore
» Mer om Albacore
» Trapper K1 Dolphin
» Trapper K1 Bonita
» Trapper K1 Barra-Q
» Trapper K2 Laxen 530
» Trapper K2 Laxen 610
» Trapper K2 Expedition
» Däcklayout
T A K B O X A R
» Takbox
{{extlinks}}

Trapper K1 Albacore

Trapper K1 Albacore är en helt ny designad kajak för år 2005. Hans Friedel har under en längre tid designat kajaker för den amerikanska självbyggarmarknaden. Utmärkande för dessa kajaker är att man vill att dom skall fungera utan roder eller skädda. För att skapa en fungerade kajak gäller det att den har den rätta mixen av kursstabilitet, manörerbarhet och vindkänslighet.

Kajaken är svagt lovgirig (svänger upp mot vinden) vilket man kompenserar med paddeltekniken eller trimmar bort med eventuell last. Ett roder gör förstås paddlingen mer bekväm.

Trapper K1 Albacore har en relativt krökt köllinje, vilket gör den tillräckligt lättsvängd för att kunna manövreras med paddeln. Skrovet är V-format och kajaken ligger mera i vattnet än på ytan, vilket gör den okänslig för vind och ger en relativt torr gång i vågor.

Trapper K1 Albacore är den av Trappers kajakmodeller som fungerar bäst att paddlas utan roder. Kajaken svarar väldigt bra på olika styrtag, och sittbrunnen är relativt tight vilket skapar bra kontakt med kajaken.

Trapper K1 Albacore är väldigt lättrollad och den har en oerhört jämn och fin stabilitetskurva utan några "kantigheter" som kajaken kan fastna på när man rollar.

Design Hans Friedel

Pris: 18.600:-
Med skädda och aluköl: 17.900:-
Med aluköl: 19.600:-
Med kolfiberskrov: 25.600:-

Standardutrustning:
Däckslinor
Lngd: 5,2 m
Bredd: 0,54 m
Max deplacement: 130 kg
Sittbrunn: 800mm x 450 mm
Volym förutrymme: 95 liter
Volym akterutrymme: 115 liter


Läs mer


Trapper kanot AB :: info@trapper.se